Na preteklem izrednem volilnem kongresu je bil za novega predsednika stranke upokojencev znova izvoljen Karl Erjavec, sicer dolgoletni predsednik DeSUS, ki mu je januarja stolček spodnesla tedanja kmetijska ministrica Aleksandra Pivec. A ta se je zaradi afer kmalu morala posloviti s položaja.

Po dobrih desetih mesecih odsotnosti iz politike pa se Erjavec vrača. Prejel je 146 glasov, njegov tekmec Srečko Felix Krope pa 71. Kongres je za podpredsednike izvolil Ireno MajcenAntona Balažka in Brigito Čokl.

25 dodatnih ponarejenih glasovnic

Portal 24ur.com pa poroča, da naj bi neuradno med prispelo pošto za kongres našli tudi 23 “očitno ponarejenih glasovnic”. Kot pišejo, so bile vse glasovnice izločene že pred začetkom štetja, večina glasovnic pa je bila za protikandidata Srečka Felixa Kropeta. Za še dve kuverti pa morajo ugotoviti, ali sta prav tako ponarejeni.

Na vodstvu stranke so obravnavali trenutno politično situacijo ter položaj stranke DeSUS v vladi in koaliciji. »Nadaljevali smo tudi pogovor s poslansko skupino. Zame kot predsednika stranke je ključno dobro sodelovanje med vodstvom stranke in poslansko skupino ter seveda z organi stranke,« je pojasnil in naznanil, da bo v kratkem sklical tudi izvršni odbor stranke. Pred tem bodo imeli še eno srečanje med vodstvom stranke in poslansko skupino.

Erjavec: »Ne želim sodelovati v trenutni vladi kot njen član«

»Kot predsednik stranke ne nameravam sodelovati v vladi Janeza Janše, to sem mu tudi povedal, ko me je povabil na pogovor, še ko sem bil kandidat za predsednika stranke. V vladi ne želim sodelovati, kot sem javno že povedal leta 2018, dvakrat sem že sodeloval in ne želim še tretjič,« je izpostavil. Odločitev, da v vladi ne bo sodeloval, je le njegova in ne strankarsko kolektivna, je izpostavil. Nekdanji premier Marjan Šarec pa ob tem opozarja:

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj