Podatki v svetu že kažejo na novi val, v Evropi za zdaj stanje ostaja enako, a podatki nakazujejo nov val, predvsem zaradi seva delta. Tudi v Sloveniji je zadnje dni za ta čas veliko okuženih. Zaradi dopustov in številnih potovanj je eksponentni trend novih okužb, ki že lahko pomeni nov izbruh julija, avgusta in septembra.

Delta različica virusa se je pojavil V Indiji, kjer je povzročila množičen porast okuženih v zelo kratkem času, v Evropi se je prvič pojavila v Veliki Britaniji. Takrat pa so prvič pojavila tudi namigovanja, da cepivo proti tej različici koronavirsa ni učinkovito.
Logarjeva je dodatno opozorila na večjo kužnost delta različice, ki se širi hitreje kot alfa različica. Slednja pa se je s primerjavo s prvotnim koronavirusom širila veliko hitreje.

Zaradi zaostrovanja razmer je napovedala tudi, da so v strokovni skupini po 15. Juliju predlagali strožje pogoje za vstop v državo.
Na ministrstvu za zdravje pravijo, da se na četrti val pripravljajo predvsem z intenzivno promocijo cepljenja, k čemu so pozvali tudi lokalne skupnosti, da s pomočjo društev in lokalnih zdravstvenih organizacij čim več ljudi vzpodbudijo k cepljenju.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj