spot_img

Kaj je dobro vedeti pred zimo, da nas redarji ne bodo oglobili?

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Medobčinski redarji bodo tudi to zimo pozorni na to, kako bodo očiščene ceste, pločniki in druge javne površine. Še pred prvim snegom je tako dobro vedeti kakšne so dolžnosti posameznikov, katerih objekti mejijo na javne površine. Redarji sicer obljubljajo, da tudi letos po nepotrebnem ne bodo pisali kazni, pričakujejo pa, da bodo vsi, ki bodo na nepravilnosti opozorjeni, te tudi odpravili.

Vse nižje temperature počasi napovedujejo prihod zime. Ta bi po napovedih vremenoslovcev lahko bila s snegom nekoliko radodarnejša kot nekaj minulih zim, zato je dobro vedeti kakšne so naše dolžnosti, ko zapade sneg. Pogosto smo pri preobuvanju svojih jeklenih konjičkov zelo vestni, nekoliko manj pa smo seznanjeni z drugimi obveznostmi v zimskem času. Za čiščenje javnih površin kot so ceste, pločniki in trgi bo v Mariboru tudi letos poskrbel Nigrad, dejavni pa bodo tudi redarji medobčinske inšpekcije.

Lastniki objektov ki mejijo na javne prometne površine morajo tako poskrbeti za varnost vseh, ki te površine uporabljajo. Lastniki morajo zato očistiti strehe in preprečiti, da bi sneg in led ogrožale uporabnike javnih površin

Pri čiščenju snega je potrebno paziti še, kam bomo počiščen sneg odmetali. Na medobčinski inšpekciji bodo nadzor izvajali v okviru rednih nalog, sprejemajo pa tudi prijave domnevnih nepravilnosti.

Za tiste, ki naštetih pravil ne bi upoštevali, so predpisane tudi globe. A inšpektorji zagotavljajo, da kazni po nepotrebnem ne bodo pisali. Izkušnje iz preteklih let namreč kažejo, da največkrat zaleže že obvestilo, da se nepravilnost odpravi. V zadnjih letih iz tega naslova tako niso izrekli nobene globe.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Zadnje novice

Po hitri cesti v napačno smer, povzročil nesrečo in pobegnil

Včeraj, okoli 14. ure je 25-letni voznik osebnega avtomobila vozil po hitri cesti H2 v napačni smeri oz. po...

VAŠ GLAS

Boste zaradi podražitev prisiljeni v dodatno varčevanje?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img