Kaj bo prinesla prva tekma z novim trenerjem?

V 3. krogu Prve lige Telekom Slovenije se bosta v Ljudskem vrtu pomerila NK Maribor in NK Bravo. Gostje iz spodnje Šiške so v prejšnji sezoni vijoličastim povzročali številne težave, po marčevskem porazu pa se je v klubu menjala tudi vodstvena garnitura, zato dodatna motivacija po dosegi zmage še toliko večja.

Camoranesi je v preteklosti, tako kot večina italijanske nogometne stroke prisegal na sistem 3-5-2 pri čemer bočna igralca opravljata tako naloge v obrambi, kot napadu. Ob uvrstitvi Mitje Vilerja in Martina Milca pa bi iz začetne enajsterice izpadlo tudi veliko ofenzivcev na krilnih položajih, ki jih je v Mariboru celo za izvoz.

Mariborčani so v času možnosti petih menjav velikokrat poudarjali, da so v prednosti pred drugimi, zaradi izjemno širokega kadra. Po drugi strani pa bo trener primoran nekaj nogometašev, ki bi drugje v Sloveniji zelo verjetno igrali med prvih enajst, poslati na tribuno. Iskanje uravnotežene minutaže za vse bo tako eden večjih izzivov za novega trenerja.

Camoranesi je v Taboru veliko svobode v igri prepuščal Rodrigu Bongoguiju, v Mariboru pa je kar nekaj igralcev podobnih kvalitet Kamerunca, tako da je pričakovati, da bo trener to uvidel in z določenimi spremembami slednje tudi uvedel.

Ob ogledu in primerjavi kadrov, ki so na voljo slovenskih klubom znova izstopa Maribor, ki ima z naskokom najširšega in tudi na papirju najboljšega. Slednje pa bo treba udejaniti tudi na igrišču, z željo po izognitvi t.i. izvozom iz avtoceste do naslova prvaka, ki so se nepričakovano zgodili v prejšnji sezoni.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj