spot_img

Kadrovska kriza v gradbeništvu vse večja

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo financira številne projekte v Podravski regiji, pri tem Mestna občina Maribor ni izjema. Ključni državni projekti za drugo največje mesto v državi bodo izgradnja predora pod mestom, preboj Pariške komune in vzpostavitev Železniškega trikotnika. DRSi pa sodeluje tudi pri ostalih projektih na regijskem in državnem nivoju.

Nov cikel velikih infrastrukturnih projektov v državi predstavlja veliko priložnost za ponovni razcvet slovenskega gradbeništva. A obenem se ta panoga sooča številnimi izzivi, med drugim kje naj najdejo delavce za izvedbo vseh projektov.

Na mariborskem območju je trenutno med drugim v teku izgradnja podaljška Ceste Proletarskih brigad. Za prvi del zahodne obvoznice mesta bo predvidoma na začetku prihodnjega leta objavljen razpis za gradnjo, za ostali del pa začetka gradnje ni mogoče pričakovati pred letom 2025. DRSi pa financira tudi veliko ostalih infrastrukturnih projektov.

V tem trenutku pa že potekata dva pomembna državna projekta v sklopu cestne oz. železniške infrastrukture.

Kar zadeva idejo ekipe župana Saše Arsenoviča za izgradnjo predora skozi Maribor, jo gradbena stroka načeloma podpira. A projekt trenutno ni uvrščen prioritetno listo državnih investicij.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Mariborski turizem se po dveh letih vnovič prebuja

Na Štajerskem so turistične številke letos boljše od lanskih in se bližajo tistim iz predkoronskega leta 2019. V Mariboru...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img