Nacionalni koordinator za logistični del množičnega cepljenja proti covidu-19 Jelko Kacin je danes obiskal mariborski zdravstveni dom, kjer je preveril  potek cepljenja proti covidu-19. Kasneje pa se je seznanil tudi z delom v Nacionalnem laboratoriju za zdravje, okolje in hrano. Z videnim je bil zadovoljen in hkrati izrazil polno podporo tako laboratoriju, kot tudi vsem strokovnim delavcem, ki si prizadevajo za čim hitrejši konec epidemije.

Po obisku v zdravstvenem domu je Jelko Kacin obiskal še Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano (NLZOH), katerega direktorica Tjaša Žohar Čretnik je potrdila, da se  tudi v tem tednu kaže večanje števila primerov angleške različice virusa v Sloveniji.

Jelko Kacin je ob obisku pohvalil učinkovito delo laboratorija, ki je po njegovem mnenju v času epidemije odigral eno ključnih vlog za čim prejšnjo zajezitev širjenja te nalezljive bolezni.

V zadnjem času so se v Sloveniji poleg angleškega, pojavili tudi sevi iz Afrike, v Mariboru pa so pred dnevi potrdili tudi prve primere. Tako imenovane brazilske različice covida-19.

Vlada si po besedah Kacina v največji možni meri prizadeva, da bi skupaj z Evropsko komisijo in solidarnostno pomočjo med državami zagotovili zadostno količino cepiv.

Kacin je ob koncu sicer dejal, da so ambicije o precepljenosti večje, bodo pa vse ostale informacije o cepivih in epidemiološki situaciji podali po tedenski seji vlade, ki bo potekala na Brdu pri Kranju.

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here