spot_img

Jutri se odpira Ruški plac

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Zelo dolgo je v Rušah obstaja želja, da bi znova oživili tržnico, ki je v kraju nekoč že obstajala. Želja Rušanov se bo jutri vendarle uresničila, saj bo na dvorišču Kmetijske zadruge v Rušah prve obiskovalce pozdravila tržnica, ki so ji v Kmetijski zadrugi nadali ime Ruški plac. Včeraj in danes so potekale še zadnje priprave na otvoritev, ki jo bodo v Rušah tudi nekoliko bolj slavnostno obeležili. Nekaj napetosti pred za Ruše velikim dogodkom je bilo občutiti, a sedaj je že skoraj vse nared za jutrišnjo otvoritvijo.

Številni prebivalci Ruš se dobro spomnijo časov, ko so lahko izdelke lokalnih ponudnikov dobili praktično pred svojimi vrati. Tržnična dejavnost je potem za nekaj let ugasnila, ves čas pa je gorela želja po tem, da bi se stojnice z lokalnimi izdelki vrnile. To se bo z jutrišnjim dnem končno tudi zgodilo.

A samo pogum Kmetijske zadruge Ruše ni bil dovolj. Gre za zahteven projekt, ki tudi nekaj stane. V zadrugi stroškov sami zagotovo ne bi zmogli, zato so z obema rokama zagrabili priložnost koriščenja sofinancerskih sredstev. Tako so lahko lokalnim ponudnikom stojnice lokalnim ponudnikom ponudili brezplačno.
Višina sofinanciranja je bila nekaj več kot 60.000 evrov, s tem denarjem so uredili prostor za tržnico, nabavili stojnice, poskrbeli za promocijo in še kaj. Tržnica bo imela stalen urnik, tržnični dan bo petek.

In čeprav gre za Ruški plac, bodo v Kmetijski zadrugi, predvsem pa ponudniki, veseli tudi obiskovalcev iz okolice. V kolikor se bo tržnica namreč dobro prijela, so v prihodnosti pripravljeni tudi razširiti ponudbo.
Tržnica bo sicer z obratovanjem začela že jutri ob 13.uri, uradna otvoritev tržnice pa se bo ob glasbeni spremljavi in brezplačni pogostitvi, začela ob 16-ih.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:04:03

Čistilna naprava v občinski lasti

V občini Radenci so v prvem polletju realizirali nekaj več kot desetino zastavljenega proračuna za letošnje leto. Skoraj polovico...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img