Jutri odločilna kontrola za Zlato lisico

Snežni kontrolor Mednarodne smučarske zveze in tekmovalni direktor za tehnične discipline ženskega svetovnega pokala Markus Mayr je prihod v Maribor napovedal za 8. januar. Sprva bi moral tekmovalno progo za 57. Zlato lisico preveriti že danes, vendar je zaradi snežnih razmer in vremenske napovedi, ki obeta ohladitve, kontrolo prestavil za en dan.

2 veleslaloma namesto tradicionalnega slaloma in veleslaloma

Srečko Vilar generalni sekretar OO Zlate Lisice je na spletni strani sporočil, da: “Napovedana ohladitev obeta, da bodo snežni topovi končno začeli delati tudi na spodnjem delu s polno močjo. V cilju je snežna tovarna sicer izdelala veliko snega, ki ga bomo potrebovali za ciljno areno, po progi pa je razporejenih dovolj topov. S snežnim kontrolorjem se bomo nato dogovorili o nadaljnjih korakih pri pripravi proge.”

Po načrtih bo Maribor 16. in 17. januarja gostil dve veleslalomski tekmi za svetovni pokal alpskih smučark, namesto klasičnega lisičkinega sporeda, ki ga sestavljata veleslalom in slalom.

Težave s snegom postajajo stalnica tekem v Mariboru. V zadnjih desetih letih so lisičke na Pohorju manjkale na petih prireditvah, nazadnje lani, ko so smučarke še enkrat več gostovale v Kranjski Gori na progi v Podkorenu, ki sicer tradicionalno marca gosti moško tekmovanje za svetovni pokal za pokal Vitranc.

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj