spot_img

Jutri bo obstal javni promet, vlada načrtuje še ostale ukrepe

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

 

Vlada Janeza Janše je že sprejela prve ostre ukrepe –  s ponedeljkom se začasno ustavlja javni potniški promet, stekli bodo tudi nadzori izvajanja preventivnih ukrepov v trgovinah. Obeta pa se tudi prepoved obratovanja lokalov.

Janša je na Twitterju pojasnil, da Slovenija do nadaljnjega zapira oziroma omejuje vse nenujne storitve.

Krizni štab je sprostil celotno količino zaščitne opreme iz blagovnih rezerv. Distribucija pa bo prioritetno v zdravstvene ustanove ter domove za starejše, je dodal.

Obrambni minister Matej Tonin je po seji dejal, da so sprejeli nove ukrepe za omejitev javnega življenja, “predvsem, kar se tiče lokalov in javnega prometa”. S ponedeljkom bo začasno ustavljen avtobusni in železniški javni potniški promet, ki se bo popolnoma ustavil v noči z nedelje na ponedeljek, enako velja za obratovanje gondol. Ukrep bo veljal, dokler bo to potrebno. Izjema bodo taksi prevozi za najnujnejše stvari.

Konec je druženja, čas je za radikalne ukrepe

Eden od ukrepov boja proti koronavirusu bo tudi prepoved obratovanja lokalov, je napovedal zdravstveni minister Tomaž Gantar. Tudi Jelko Kacin, ki je postal glavni komunikator kriznega štaba je opozoril, da: “Konec bo lokalov, konec bo druženja, država bo poskrbela za to, da bomo razumeli, da ne smemo ogrožati sebe in drugih. Začeti moramo pri sebi.” Ker smo v neposredni bližini Italije, ki je glavno žarišče v Evropi, moramo biti po njegovih besedah še toliko bolj ozaveščeni in zato sprejeti tudi nekatere radikalne ukrepe.

“Ko bomo ustvarili pogoje za uresničitev nekaterih ukrepov, vas bomo s tem seznanili. A ne govorimo o tednih, pač pa o dnevih in včasih tudi o urah,” je pojasnil in dodal, da mora biti vsak ukrep usklajen in dobro premišljen.

Kmetijska ministrica Aleksandra Pivec pa je v izjavi po seji za Odmeve na Televiziji Slovenija ponovila, da ni pričakovati, da bi v Sloveniji prišlo do izpada kakih pomembnih prehrambenih izdelkov.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Mariborski turizem se po dveh letih vnovič prebuja

Na Štajerskem so turistične številke letos boljše od lanskih in se bližajo tistim iz predkoronskega leta 2019. V Mariboru...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img