spot_img

Julija največji padec gradbeništva v EU

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Obseg gradbenih del v območju z evrom se je julija glede na junij povečal za 0,1 odstotka, v EU pa se je za 0,1 odstotka zmanjšal. V medletni primerjavi je bila rast 3,3- oz. 3,8-odstotna. Slovenija je julija na mesečni ravni zabeležila 3,9-odstotno krčenje obsega gradbenih del, kar je največ v EU, je objavil evropski statistični urad Eurostat.

Obseg gradbenih del na stavbah se je oktobra na mesečni ravni zvišal tako v območju z evrom kot EU, in sicer za 1,3 oz. en odstotek, medtem ko so se dela na gradbenih inženirskih objektih v območju z evrom zmanjšala za 1,2 odstotka in v EU za 2,4 odstotka.

Največjo rast obsega gradbenih del na mesečni ravni so zabeležile:

  • Švedska (+2,3 odstotka),
  • Francija (+2,1 odstotka) in
  • Nemčija (+1,7 odstotka).

Največji padec pa:

  • Slovenija (-6,8 odstotka),
  • Madžarska (-3,8 odstotka) in
  • Slovaška (-3,5 odstotka).

Na letni ravni pa se je v območju z evrom gradnja na stavbah povečala za 2,7 odstotka in v EU za 2,6 odstotka, medtem ko se je v državah z evrom gradnja na gradbenih inženirskih objektih povečala za 0,2 odstotka, v osemindvajseterici pa se je zmanjšala za pet odstotkov.

Največjo rast obsega gradbenih del na letni ravni sta zabeležili Švedska (+10,1 odstotka) in Nizozemska (+8,2 odstotka), medtem ko so imele največji padec Slovaška (-22,1 odstotka), Poljska (-18 odstotkov) in Bolgarija (-14 odstotkov).

V Sloveniji se je gradbeništvo oktobra na letni ravni skrčilo za 12,5 odstotka.

 

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Najmlajši hospitaliziran covidni bolnik je star 31-let

petek so v Sloveniji ob 7507 PCR-testih potrdili 2270 okužb z novim koronavirusom, je objavil Nacionalni inštitut za javno...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img