JMSS bo gradil stanovanja za mlade

Javni medobčinski stanovanjski sklad Maribor je pred časom napovedal gradnjo novih stanovanj za mlade in mlade družine. Te namerava ponuditi na Dvorakovi ulici 5 in 7 na Taboru. Za projekt nameravajo na stanovanjskem skladu odšteti 1,3 milijona evrov in če bo šlo vse po sreči, bodo stanovanja na voljo za oddajo v najem v drugi polovici leta 2023.

Nov blok je načrtovan na lokaciji nedaleč od Starega mosta čez Dravo in Univerzitetnega kliničnega centra Maribor, kjer sta bila v preteklosti center za socialno delo in bančna poslovalnica, ekipa prejšnjega župana Andreja Fištravca pa je tja želela preseliti Mariborsko knjižnico.

Predstavili in sprejeli so dokument identifikacije investicijskega projekta, kjer pa so zasnovali dve različici gradnje. Načrtujejo izgradnjo 50 do 70ih stanovanj, za kar bodo morali spremeniti tudi občinski prostorski načrt.

Ker nameravajo graditi stanovanja s tržno najemnino želijo pred tem preveriti tržišče, kakšna je sploh zainteresiranost mladih za najem oziroma odkup takšnih stanovanj.

Letos bi pričeli s pripravo dokumentacije projektov, zaključek gradnje pa načrtujejo v letu 2023. v drugi polovici istega leta bi lahko že pripravili razpis za oddajo stanovanj.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj