Javnega prometa za sedaj ne nameravajo ukinjati

 

Državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo Aleš Mihelič je na današnji novinarski konferenci o ukrepih za zajezitev covida-19 v javnem prometu poudaril, da zaenkrat ne nameravajo ustavljati javnega potniškega prometa. Da to ne bo potrebno, je potnike pozval k upoštevanju ukrepov in uporabi aplikacije #OstaniZdrav.

Vozniki javnih prevoznih sredstev poročajo, da nekateri potniki ne spoštujejo njihovih opozoril glede upoštevanja preventivnih ukrepov, kot je uporaba maske. Potnike je pozval k dosledni uporabi zaščitnih mask, razkuževanju rok, upoštevanju drugih navodil in uporabi aplikacije #OstaniZdrav.

Uporaba aplikacije doseže svoj namen, če si jo naložijo pred okužbo

O pomenu upoštevanja preventivnih ukrepov in o smiselnosti uporabe aplikacije #OstaniZdrav je govoril tudi minister za javno upravo Boštjan Koritnik. Poudaril je, da lahko aplikacija doseže svoj namen samo, če si jo prebivalci naložijo še pred okužbo, in če ob potrjeni okužbi, ob čemer od epidemiologa prejmejo posebno kodo, to kodo tudi vnesejo v aplikacijo. Samo v tem primeru, bodo namreč stiki uporabnika obveščeni, da so bili v stiku z okuženo osebo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj