Na Poljskem ga bo gostil poljski kolega Mateusz Morawiecki. Namen obiska je krepitev političnega in gospodarskega sodelovanja med državama ter izmenjava mnenj o aktualnih evropskih in zunanjepolitičnih temah, tudi o slovenskem predsedovanju EU, so navedli v premierjevem kabinetu.

Premierja bosta govorila o prioritetah slovenskega predsedovanja Svetu Evropske unije v drugi polovici leta. Glavna prioriteta je okrepitev odpornosti EU na krize, kot so zdravstvene.

Pogovori bodo osredotočeni tudi na dvostransko sodelovanje med državama. Kot so navedli v Janševem kabinetu, so odnosi med državama dobri in prijateljski. Interes za krepitev dvostranskega sodelovanja se kaže na področjih transporta, logistike, energetike, notranjih zadev, obrambe, kulture in znanosti, so dodali.

Slovenija in Poljska med drugim dobro sodelujeta v pobudi Tri morja in v razširjenem formatu višegrajske skupine, so poudarili.

Janša se bo v okviru obiska v Varšavi sestal tudi s predsednico spodnjega doma tamkajšnjega parlamenta Elzbieto Witek in podpredsednikom poljske vlade Jaroslawom Kaczynskim.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj