V soboto se bosta drugič v tej sezoni Prvi ligi Telekom Slovenije pomerila Maribor in Koper. Aktualni podprvaki so po zmagi nad Gorico znova na prvem mestu. Koprčani se na drugi strani na gostovanje v Maribor podajajo brez večjega pritiska, zato bi lahko bili še toliko bolj nevarni.

Mariborčani so si z zadnjim pozitivnim nizom 6 zmag v 7 odigranih tekmah močno dvignili samozavest, a se zavedajo, da odhajajo na gostovanje k ekipi, ki jim je že velikokrat pokvarila načrte. Nazadnje lanskega septembra, ko so bili v 1/8 slovenskega pokala boljši z 3-2. Povrh vsega pa Mure, Olimpije in Kopra v letošnji sezoni še niso premagali.

Koper ima v svojih vrstah kar tri nekdanje nogometaše Maribora. Dolgoletnega branilca vijoličastih Aleksandra Rajčevića, najboljšega igralca lige iz sezone 2016/17 Dareta Vršiča in Nardina Mulahusejnovića, ki je trenutno vodilni strelec Prve lige.

Maribor bo torej po »manjši« tekmi sedaj na določeni preizkušnji, saj Koper po kakovosti spada najmanj razred više od zadnjeuvrščene Gorice. Povrh vsega pa so Rajčević, Vršič in Mulahusejnović strokovnemu štabu in soigralcem verjetno podali kakšne napotke, saj so eni več, drugi manj nekaj časa preživeli v dresu 15. kratnih državnih prvakov.

Maribor se srečuje z obilico težav v obrambni liniji, saj je poškodovan Nemanja Mitrovič, Ilija Martinovič pa zaradi prejetega rdečega kartona proti Gorici ni ma pravice nastopa. Ključno težavo bi lahko predstavljalo pomanjkanje višine v zadnji vrsti Maribora.

Zagotovo bi pretiravali, če bi dejali, da gre za izredno pomembno tekmo oz. za neposreden boj za prvaka. Vseeno pa bo tekma z Koprom nakazala kako bodo vijoličasti končali prvi del sezone in če bo to po tekmi z Muro in Aluminijem dovolj za naziv t.i. jesenskega prvaka lige.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj