Jakirovič verjame v naslov prvakov

Nastopilo je obdobje sprememb. Ljudski vrt je (dobesedno) zasijal v novi luči, z novim trenerjem, ki je pred tem pustil največji pečat pri hrvaškem prvoligašu Gorica, ki je za zdaj zelo zadovoljen z vsem, kar ga spremlja. S tem, kako so se izbranci pripravljali v zadnjih desetih dneh, ko so lahko delali le v skupinah, še bolj pa s tistim, kar izkazujejo od ponedeljka, ko lahko že trenirajo z uporabo medsebojnih telesnih stikov. Nogometaši pa so bili že v velikem pričakovanju normalnih kontaktnih treningov.

Pravila NZS narekujejo, da gledalcev na tribunah v času tekem še nekaj časa ne bo. Sergej Jakirović je pred časom dejal, da bo Maribor še naprej igral pragmatično, takšne igre pa so se navijači že naveličali, saj si želijo privlačnih in napadalnih iger z veliko zadetki.
V preteklih letih Maribor, zaradi visokih ciljev in pritiska po rezultatu ni uvajal mladih nadarjenih nogometašev. Z novim trenerjem se bo to verjetno spremenilo, začeli pa so spremljati tudi morebitne okrepitve, katere bi pripeljali v prihodnjem prestopnem roku.
Koronavirus ciljev Maribora v državnem prvenstvu nikakor ni spremenil.

Maribor je v tem trenutku na četrtem mestu lestvice Prve lige Telekom Slovenije, vendar je rezultatsko krizo, v katero je zašel, prekinil koronavirus. Po trenerjevem mnenju pa ima Maribor prav, zaradi tega več možnosti za 16. naslov državnega prvaka.

V soboto bo tako na pripravljalni tekmi z lendavsko Nafto, drugoligašem, ki se je za razliko od Maribora uvrstil v polfinale pokala Slovenije, Jakirović debitiral na vročem stolčku NK Maribor. Pred nadaljevanjem sezone pa se bodo Mariborčani v praznem Ljudskem vrtu pomerili še s Koprom, bodočim tekmecem v prvi ligi (27. maj), in ljubljanskim Bravom, s katerim so izgubili zadnjo tekmo v tej sezoni, ki je pod Kalvarijo povzročila pravo revolucijo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj