Jabolko navdiha za sodelavce Sledilnik-a

0
49
Ljubljana, Vila Podroznik. Predsednik republike Borut Pahor je vrocil priznanje jabolko navdiha sodelavkam in sodelavcem projekta Sledilnik. Pobudnik in koordinator projekta Luka Renko in predsednik republike Borut Pahor.

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes v Vili Podrožnik sodelavkam in sodelavcem projekta Sledilnik vročil priznanje jabolko navdiha. Repliko jabolka navdiha junakom človečnosti in upanja so sodelavke in sodelavci Sledilnika, ki v projektu delujejo kot prostovoljke in prostovoljci, prejeli v znak hvaležnosti za pomembno vlogo pri obveščanju javnosti o širjenju novega koronavirusa v Sloveniji.

Ljubljana, Vila Podroznik.
Predsednik republike Borut Pahor je vrocil priznanje jabolko navdiha sodelavkam in sodelavcem projekta Sledilnik.

V imenu prostovoljk in prostovoljcev Sledilnika je repliko priznanja prevzel Luka Renko, pobudnik in koordinator projekta:

»Dostop do podatkov je tisti, ki lahko zgradi zaupanje in pomaga prebroditi še tako težke čase. Prihodnost je pred nami. Vprašanje je, ali jo bomo soustvarjali in spreminjali ali pa nas bo prehitela,« je še dejal.

Z vročitvijo desete replike priznanja jabolko navdiha je predsednik republike Borut Pahor poudaril, da bosta za zmago nad virusom zaslužni znanost in človečnost. »Projekt Sledilnik združuje oboje – veliko znanja ter veliko človeške solidarnosti in dobrote,« je dejal in ocenil, da so sodelavke in sodelavci Sledilnika ustvarili nekaj čudovitega, v kar ljudje zaupajo. »Zaupanje je v teh časih redka vrlina in pomembna dobrina,« je še poudaril predsednik republike in izrazil upanje, da bodo ljudje v Sledilniku našli navdih za nove zamisli.

Sledilnik je postal pomemben vir informacij, ki mu ljudje zaupajo. Zaupajo v znanstveno odličnost, strokovnost in družbeno odgovornost sodelavk in sodelavcev Sledilnika, ki Sloveniji in svetu predstavlja navdih nesebične, odgovorne in odprte skupnosti, v kateri je vsak posameznik dobrodošel, da s svojim znanjem in izkušnjami prispeva pomemben del k celoti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here