Po zimskih počitnicah in večmesečnem šolanju na daljavo se danes v šole vračajo vsi učenci in dijaki zaključnih letnikov z vzhoda države. Predvsem za maturante to predstavlja velik izziv, saj jih že čez približno dva meseca čakajo preizkusi znanja iz mature. Slednja bo sicer zaradi dolgotrajnega šolanja na daljavo prilagojena, a se ob tem poraja vprašanje ali v zadostni meri za uspešno opravljeno maturo 2021.

Osnovnošolci na vzhodu Slovenije so se po zimskih počitnicah in večmesečnem šolanju na daljavo danes znova vrnili v šole. Ravnatelji osnovnih šol (OŠ) danes v en glas zatrjujejo, da je v zadnjih tednih pri učencih zelo upadla motivacija za delo, zato so bili danes veseli vrnitve v šolo.

Ravnatelji osnovnih šol le pritrjujejo že velikokrat slišanemu dejstvu, da so šolanje na daljavo izvajali uspešno, a da ta nikakor ne more nadomestiti tistega v šoli, še posebej, ker je trajalo tako dolgo.

Prav zaradi tega manka znanja bi bilo potrebno prilagoditi NPZ ali pa ga po možnosti celo ukiniti v tem šolskem letu.

Z  neprimerno večjimi težavami pa se trenutno soočajo na srednjih šolah in gimnazijah, kjer je težavnost snovi temu primerna. Še posebej za dijake zaključnih letnikov, ki so se danes prav tako vrnili v šolske klopi.

Kljub temu pa se mnogi sprašujejo kako je možno zamujeno nadoknaditi v zgolj dveh mesecih, saj se z začetkom maja že začnejo preizkusi znanja iz letošnje mature.

Veliko strokovnjakov na področju šolstva govori o tem, da gre za izgubljeno generacijo, pa je temu res tako?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj