spot_img

Izzivi mariborskega javnega potniškega prometa

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Mariborski Javni potniški promet bo v prihodnje deležen številnih sprememb tako pri samem delovanju, kot pri številu avtobusnih postajališč. Eno izmed osrednjh bi naj bilo na Trgu revolucije, kjer mariborska občina načrtuje vzpostavitev glavnega avtobusnega prestopališča. Okoliški stanovalci pa projektu nasprotujejo, saj bi se po njihovo s tem njihova kakovost življenja bistveno poslabšala.

Na eni izmed minulih sej mestnega sveta je mestni svetnik Bernard Memon podal pobudo o boljši informiranosti starejšega dela prebivalstva o brezplačnih vozovnicah za javni potniški promet. Slednega od 1. Oktobra sofinancira Ministrstvo za infrastrukturo, a tega v Mariboru marsikateri posameznik ranljive skupine ne pozna.

Za pridobitev vozovnice je potrebno izpolniti dokumentacijo na sedežu Marproma na glavni avtobusni postaji, Memon pa je mnenja, da bi bilo potrebno te postopke poenostaviti.

Javnemu potniškemu prometu pa se v prihodnje obetajo številne spremembe, saj ima Mariborska občina namen celovito reorganizirati celotno njegovo delovanje, pri čemer bi Trg revolucije služil kot osrednja prestopna točka. Zato se poraja vprašanje ali so navedeni načrti že bili predmet razprave z MČ in občani, ki živijo na tem območju ter kakšno je stališče navedene lokalne skupnosti glede predvidenih načrtov MOM?

Veliko projektov se v Mariboru načrtuje pa je javnost s tem ni dovolj dobro obveščena, v tem primeru lokalno prebivalstvo Trga revolucije sploh ne pozna vsebine proejkta, ki bo bistveno vplival na njihovo kakovost življenja.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Zadnje novice

Po hitri cesti v napačno smer, povzročil nesrečo in pobegnil

Včeraj, okoli 14. ure je 25-letni voznik osebnega avtomobila vozil po hitri cesti H2 v napačni smeri oz. po...

VAŠ GLAS

Boste zaradi podražitev prisiljeni v dodatno varčevanje?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img