Izredne razmere vplivale na število umrlih, v Mariboru prostorska stiska pri hrambi pokojnih

0
31

Pogrebno podjetje Maribor obvešča občane MO Maribor, da sta drugi val koronavirusa in njegovo hitro širjenje povzročila izredne razmere, katerih posledica je veliko število umrlih, v prvi vrsti v bolnišnici. Zato je aktiviran načrt Civilne zaščite Mestne občine Maribor, njen poveljnik je izdal Odredbo o izvedbi obveznega odvoza in hrambe pokojnikov v času epidemije COVID 19 v Mestni občini Maribor.

Civilna zaščita odredila hrambo na nadomestni lokaciji

Civilna zaščita je takoj odredila izvedbo obveznega odvoza vseh pokojnih iz UKC in njihovo hrambo na nadomestni lokaciji v hladilnih prostorih na pokopališču Dobrava. To nalogo je odgovorno zaupala Pogrebnemu podjetju Maribor, ki je tehnično in tehnološko edino podjetje v občini, ki je sposobno prevzeti tako veliko število pokojnikov.

                                    Nadomestna lokacija za hrambo pokojnih, pokopališče Dobrava

Iz Pogrebnega podjetja Maribor sporočajo, da so na situacijo pripravljeni

Pogrebno podjetje Maribor ima koncesijo za interventne prevoze in ima hladilna mesta za hrambo večjega števila pokojnikov, z načrtovanimi postopki in procesi delovanja. Izredne razmere pa so dejavnik, na katerega mora biti podjetje kot specializirano pogrebno pripravljeno. Za primere povečane umrljivosti so opredeljene dodatne ekipe in zadostne kapacitete (prevoz, hramba, pokop).

Mesto je bilo postavljeno pred velik izziv delovanja

Tako so ob razglasitvi odredbe nemudoma odreagirali in na kriznem sestanku sprejeli ukrepe načrtov rešitev. Kot rezultat  prizadevanj  zaposlenih v oteženih kriznih razmerah opravljajo javno službo  v skladu s stroko in vladnimi standardi. Čeprav je vloga pogrebnih podjetij pogosto skrita očem javnosti, pa je hkrati ključnega pomena za delovanje države in občine, še posebej v izrednih razmerah.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here