Gradnja regionalnih kolesarskih povezav za zagotavljanje trajnostne mobilnosti v Spodnjem Podravju je projekt, ki se izvaja že dve leti. Vrednost projekta je več kot 15,2 milijonov evrov in predvideva sodelovanje 8 občin v Spodnjem Podravju – Mestne občinae Ptuj, občine Hajdina, Kidričevo, Majšperk, Markovci, Gorišnica, Juršinci in Dornava. In ravno slednja je ostala praznih rok.

A zapletlo se je pri odseku Ptuj Dornava Juršinci. Pod takšnimi pogoji pa občina Dornava v trenutni finančni situaciji projekta ni sposobna financirati. Da bi Dornava ostala povezana z mestno občino Ptuj so želeli edino ostalo etapo Ptuj – Dornava zadržati, a se občina Ptuj za to ni odločila.

Na Ptuju so se odločili, da bodo gradili kanalizacijo in dveh projektov naenkrat finančno ne morejo podpirati. Tako bodo krak proti Dornavi črtali iz projekta

Ker pa ima mestna občina Ptuj edina prometno strategijo, s pomočjo katere lahko za projekte mobilnosti pridobiva evropska sredstva so vse sodelujoče občine vezane nanjo. Če Ptuj ne želi sodelovati, jim Dornavi, kaj več kot umik iz projekta tako ne preostane.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj