V Evropi bosta v prihodnjih dneh izšla težko pričakovana Xbox Series X ali PlayStation 5. Kdo od njiju je boljši, zmogljivejši in učinkovitejši? Enoznačnega odgovora na to vprašanje sicer ni, saj ima vsaka konzola svoje prednosti in pomanjkljivosti.

Zmogljivost Xbox Series X/ Playstation 5

Če govorimo naravnost iz statističnega vidika, ima Xbox Series X približno 18% več procesorske moči kot PlayStation 5. Če ste še vedno osredotočeni na številke, morate vedeti, da so vrhunski številčni guruji pri Digital Foundry novo strojno opremo temeljito preizkusili. Prvotna ugotovitev je bila, da so konzole po moči zrlo izenačene, PS5 pa bo v vseeno določenih okoliščinah dejansko presegel Xbox Series X, kot je na primer visoka hitrost sličic, ki zagotavljajo tudi boljšo kakovost grafike.

                    Specifikacije PS5 in Xbox series X

Zanimivosti

JorRaptor je primerjal čas nalaganja serij  PS5 s Xbox One X. Slednji traja več kot 2 minuti in 50 sekund, da naloži posamezno video igro, med tem ko Play station 5 za to potrebuje 50 sekund več.

Sony pa ima eno prednost. PS5 lahko podatke prenaša s hitrostjo 5,5 GB na sekundo v primerjavi z Xbox Series X, ki deluje s hitrostjo 2,4 GB na sekundo. To bi lahko pomenilo nekoliko hitrejši čas nalaganja in manj časa, porabljenega za nakladalni zaslon.

Video predstavitev in primerjava

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj