spot_img

Izgradnja obvoznice Kidričevo

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je 25. novembra 2019 izdala odločitev o podpori za projekt izgradnje »Obvoznica Kidričevo«, katerega investicijska vrednost znaša 14,7 milijonov evrov in bo v višini 6,67 milijonov evrov sofinanciran iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Po ocenah direktorice DRSI Monike Pintar Mesari pa je predviden pričetek gradbenih del izgradnje obvoznice mimo Kidričevega in tovarne Talum še v letu 2020.

Ministrstvo za infrastrukturo je izrazilo podporo projektu izgradnje obvoznice v občini Kidričevo. Obvoznica bo tudi močno razbremenila tovorni promet na tem področju. Gre za nujno investicijo, ki pa za tako majhno občino, kot je Kidričevo predstavlja velik finančni zalogaj.

Gradnja poleg nove obvozne ceste v dolžini slabih 4 kilometrov, ureditve šestih križišč, ureditve priključnih in servisnih cest, zajema tudi priključek ceste za Talum in Boxmark.

Obvoznica bo torej za občino Kidričevo imela pozitivne učinke tudi na področju gospodarstva.
Nova cesta bo omogočila boljšo povezavo med gospodarskimi središči, kar omogoča razvoj njihovih primarnih ali sekundarnih dejavnosti in ima pomemben indirekten vpliv na razvoj regije ter uspešnost gospodarskih dejavnosti.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:12

Stanovalci proti avtobusnemu stičišču na prenovljenem Trgu revolucije

Trg revolucije se nahaja v starem delu Maribora in odpira pot v staro mestno jedro. Najdemo ga na desnem...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img