spot_img

Izgradnja manjkajočega dela kanalizacije

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V občini Duplek se pričenja izvedba projekta Odvajanje in čiščenje odpade vode v porečju Drave. Priključitve na javno kanalizacijsko omrežje občine Duplek, ki se zaključuje na Centralni čistilni napravi Dogoše, bo omogočena 892 prebivalcem v 260 gospodinjstvih znotraj aglomeracije Zgornji Duplek. Projekt se bo izvajal od konca tega meseca do  2021 do predvidoma konca leta 2022.

V občini Duplek so predstavili potek projekta Odvajanje in čiščenje odpade vode v porečju Drave, gre za izgradnjo manjkajočega dela kanalizacijskega omrežja na več odsekih.

Izvajalci del so VGP Drava Ptuj, Pomgrad in Komunala Slovenske gorice. Uvedba v delo je potekala v mesecu juniju, v kratkem pa bodo začeli tudi z gradbeni deli na terenu.

2,5 milijona evrov vredna investicija prinaša Občini Duplek izgradnjo manjkajočega dela kanalizacijskega omrežja v skupni dolžini 8.809 metrov kanalizacijskih vodov, osem črpališč in zamenjavo 1.890 metrov vodovodnih cevovodov na trasi kanalizacije.

Naložbo sofinancirata Evropska unija in Republika Slovenija, delno pa tudi Občina Duplek s svojega proračuna.

Glede na konfiguracijo terena na kanalizacijo ni mogoče priključiti treh objektov, v katerih živijo trije prebivalci. Za te objekte bodo urejene individualne rešitve, ki pa niso predmet te operacije. Za vse ostale prebivalce bo problematika odvajanja in čiščenja odpadne vode z izvedbo te operacije urejena.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Pošta Slovenije dviguje cene

Pošta Slovenije je s 1. avgustom spremenila cene poštnih storitev. Cena pošiljanja standardnega pisma v notranjem poštnem prometu je...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img