V podjetju Impol so se zaradi povečanega obsega tovornih vozil, ki se dnevno pripeljejo v industrijski kompleks, odločili za izgradnjo dodatnega parkirišča, ki bo namenjeno predvsem tovornim vozilom. Poleg tega pa bo na voljo tudi nekaj parkirnih mest za osebne avtomobile.

Po podatkih Impola v njihov kompleks vsak dan prihaja in odhaja okoli 90 tovornih vozil, kar je prometno izredno obremenjujoče. Poleg tega se pojavljajo zastoji v okoliški Partizanski cesti. Z realizacijo zunanjega parkirišča pa naj bi bile te problematike odpravljene.

Celotna površina bo primerno asfaltirana, dovoz na novonastalo parkirišče pa bo v izteku Kopališke ulice, ki bo neposredno priključnega na začetek zahodne obvoznice, ki je še trenutno v izgradnji. Ob tem pa bo urejen tudi začetni del Kopališke ulice, s čimer bo navezava na zahodno obvoznico lažje izvedljiva.

Investicija naj bi bila končana do konca leta, financer projekta pa je v celotni vrednosti podjetje Impol.

Podjetje Impol pa je, kljub alarmanto epidemičnemu letu ohranil večino svojih zaposlenih, hkrati pa je vodstvo tudi zadovoljno z letošnjo finančno realizacijo.

Skupina Impol je sicer v zadnjih desetih letih za razvojne projekte namenila več kot 365 milijonov evrov in tako posodobila proizvodno opremo, povečala proizvodne kapacitete. Tudi v prihodnje pa nameravajo pospeševati razvoj in se usmerjati v programe, kjer lahko dosegajo višjo dodano vrednost. V ta namen so že sprejeli nov naložbeni načrt, ki v naslednjih petih letih predvideva več kot 100 milijonov evrov naložb v razvoj.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj