spot_img

Izdali že več kot 80.300 brezplačnih vozovnic

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

 

Upokojencem in drugim upravičencem, ki jim ta ugodnost pripada, so po podatkih s prodajnih mest na avtobusnih in železniških postajah izdali 80.342 brezplačnih vozovnic za medkrajevni javni prevoz. Upokojencem so izdali 74.617 vozovnic, 3733 osebam, starejšim od 65 let, 1240 invalidom in 752 vojnim veteranom.

Subvencionirana vozovnica za eno leto

Brezplačni medkrajevni prevoz za upokojence in druge nekatere druge upravičence je zaživel z julijem. Upokojenci ga lahko uveljavljajo tako, da na prodajno mesto izvajalca prevozov osebno ali po pošti vložiti ustrezno vlogo. Na podlagi le-te bo izvajalec javnega prevoza izdal upravičencem subvencionirano vozovnico za območje Slovenije z veljavnostjo 12 mesecev. Po preteku tega obdobja oz. največ 30 dni pred iztekom veljavnosti vozovnice bo treba vložiti novo vlogo za brezplačni prevoz. Po ocenah ministrstva za infrastrukturo je sicer upravičencev do brezplačnega prevoza okoli 600.000.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:07

Čas, ko mesto postane svet v malem

Folkart je po besedah Narodnega doma Maribor prvi folklorni festival na svetu, ki ga je pod svoje okrilje vzela...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img