spot_img

Iz vojske med rabljene knjige

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Staš Tajnšek je tisti mladi fant, ki se je iz Celja preselil v Hoče in ob Pohorski cesti odprl simpatični antikvariat in striparno Knjigoljub. Čeprav se je pri njem ljubezen do knjig in branja razvila relativno pozno, je kaj hitro spoznal kaj je v resnici njegovo poslanstvo. Tako se je odločil za reševanje še uporabnih knjig, ki bi sicer obležale na kakšnem podstrešju ali še huje, med odpadnim papirjem. Danes v svojem antikvariatu ponuja več tisoč knjig, ki so dobile drugo priložnost.

Ljubezen se včasih rodi na nenavadnih krajih. Bivši vojak Staš Tajnšek ni bil otrok, ki bi po knjigah posegel že v rosnih letih. Čarobni svet knjig ga je osvojil šele veliko let kasneje, med opravljanjem svojega takratnega poklica.

Ljubezen do knjig je rastla z vsako prebrano stranjo in kaj kmalu je spoznal, da se knjigam dejansko pogosto dogaja velika krivica. Ko jo enkrat preberemo pogosto obleži na knjižni polici ali pristane celo v smeteh.

Knjige v antikvariat pridejo na različne načine, vse pogosteje ga ljudje pokličejo kar sami in sporočijo, da imajo knjige za katere nimajo več prostora. V njegovo trgovinico zahajajo drugi knjigoljubi, poiščejo nekaj zase, poklepetajo in se podružijo. Gre za precej drugačno izkušnja nakupovanja kot v tradicionalnih knjigarnah.

V antikvariatu so v ponudbi knjige v slovenskem in angleškem jeziku, med njimi tudi številno zelo znani naslovi. Čeprav živimo v času digitalizacije, bo interes za prave knjige vedno obstajal. Pravih knjigoljubov ekrani pač ne prepričajo.

- Oglas - spot_img

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:53

V Pekrah zadovoljni z obnovo Bezjakove ulice, a si želijo nadaljevanja ureditve cest

Krajevno skupnost Pekre je v obisku vseh lokalnih entitet mariborske občine lani obiskal župan Saša Arsenovič s svojo ekipo....

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img