spot_img

Iščejo vsebino za delno prenovljen grad

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Na Občini Cirkulane so zadovoljni, da je ministrstvo za kulturo delno obnovilo grad Borl, ki je vrsto let žalostno propadal. Država je preko kulturnega ministrstva izpeljala obnovo v obsegu ene tretjine, sedaj pa poteka nabava notranje opreme in priprava vsebin za obnovljene prostore gradu.

Prav žalostno je bilo vrsto let spremljati propadanju gradu, ki s svojo mogočno pojavo tik ob prepadu ob reki Dravi, že dolgo buri domišljijo. In čeprav nekateri menijo, da gre za grad, ki ima v evropski zgodovini bistveno večji pomeni, kot se mu ga pripisuje, se država zanj dolgo ni zmenila.

A tudi povsem obnovljen grad ne bo zagotovilo, da se zanj dejansko obetajo lepši časi. Obiskovalec danes išče vsebino, gole stene zanimajo le največje entuzijaste. Zato v Cirkulanah razvijajo ideje, kako grad narediti privlačnejši.

Tudi v preteklosti so se iskale rešitve za grad, medtem pa je grad počasi a vidno propadal. Ker je grad postajal tudi nevaren, se je zgodilo najhujše. A v Cirkulanah se lahko pohvalijo z izjemno aktivnim društvom, ki ni dovolilo, da bi grad utonil v pozabo.

Vrednost del je znašala 1.414.496 evrov. Projekt je bil sofinanciran s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Sezona okužb dihal v polnem razmahu

Pediatri opozarjajo na velik porast števila virusnih okužb dihal pri otrocih, do česar je letos prišlo prej kot običajno....

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img