spot_img

Investicijsko pestra jesen

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V letu 2021 se bo v občini Kungota asfaltiralo 13 najbolj problematičnih cestnih, ki so ob obilnem deževju in v času elementarnih nesreč najbolj poškodovani ter terjajo največ stroškov povezanih s popravili in vzdrževanjem. V tem trenutku je dokončanih že 6 odsekov, 6 pa je takih, ki jih še zaključujejo.

Uspešno so pridobili tudi dodatna sredstva s strani Ministrstva za okolje in prostor za projekt Sanacije ceste in plazu Ciringa – 2. faza. Sofinancerski del znaša 405.000€, celotna vrednost projekta pa je ocenjena na 503.000€. Sanirali bodo tudi še odsek lokalne ceste Bubno-Svečina-Ciringa, kjer bodo na novo rekonstruirali in asfaltirali cesto v dolžini 900 m, sočasno pa bodo sanirali tudi plaz v dolžini cca 300 metrov .

Streljaj od Ciringe pa v središču Svečine obnavljajo trg v centru Svečine. V sklopu obnove trga bodo uredili osnovno infrastrukturo, pa tudi sanirali vlago na stavbi svečinskega vaškega doma, sanirali bodo most, ki vodi proti pokopališču ter namestili urbano opremo in urejedili hortikulturo.

Tudi za izgradnjo mostu Gradiška II so dobili državna sredstva, s pomočjo katerih bodo lahko zgradili most, ki vodi k osnovni šoli Spodnja Kungota in naselju Gradiška II. Investicija znaša 380.000€, od tega znaša sofinancerski delež s strani Republike Slovenije 300.000€. Sodobnejša rekonstrukcija mostu bo omogočila varnejšo pot do naselja Gradiška II in podružnične šole v Sp. Kungoti tako za pešce kot voznike v cestnem prometu ter nenazadnje tudi varnejši izvoz in uvoz na regionalno cesto.

Obnovili pa bodo tudi dva mostova v Morskem jarku. Oba mostova bosta širša, varnejša in sodobnega videza. Z investicijo bodo omogočili nadaljevanje sanacije struge s strani Republike Slovenije, s čimer se bo omogočila večja poplavna varnost na območju Morskega jarka. Prav tako bodo s to investicijo izboljšali varnost v cestnem prometu, saj bo izvoz in uvoz na cesto Morski jarek za občane prav tako primernejši in varnejši.

Pripravljajo pa se tudi na največji infrastrukturni projekt v zgodovini občine, in sicer izgradnja nove kolesarske povezave od Zgornje Kungote do Dolnje Počehove v Mariboru.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:53

V Pekrah zadovoljni z obnovo Bezjakove ulice, a si želijo nadaljevanja ureditve cest

Krajevno skupnost Pekre je v obisku vseh lokalnih entitet mariborske občine lani obiskal župan Saša Arsenovič s svojo ekipo....

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img