spot_img

Investicije v Sveti Trojici v polnem teku, občina pa opozarja na prostorsko stisko vrtca in šole

V zadnjem tednu

 

V občini Sveta Trojica v Slovenskih goricah je županovanje pred dvema letoma prevzel David Klobasa. Ob izvolitvi je napovedal, da bo v mandatu med drugim dal prednost skrbi za urejeno komunalno infrastrukturo, razvoj turizma in digitalizacijo občine. V letošnjem letu so za investicije namenili 1,6 milijona evrov, kar je skoraj več kot polovica proračuna.

Urejanje komunalne infrastrukture

Med večjimi projekti v letošnjem letu je urejanje komunalne infrastrukture v naselju Zgornja Senarska vas, nadaljevali pa bodo tudi z izgradnjo optičnega omrežja. Sicer pa so veliko sredstev namenili tudi za komunalno opremljanje novih parcel. Kot je povedal župan David Klobasa, je zanimanje za nepremičnine veliko, novo naselje Trojica-Jug je že skoraj razprodano.

Prostorska stiska v vrtcu in šoli

Šola in vrtec se zaradi velikega priseljevanja v zadnjih letih že soočata s prostorsko stisko. V pripravi je že projektna dokumentacija za novi vrtec. “Zaradi priseljevanja nujno potrebujemo nove prostore za vrtec, ki bo izločen iz prostorov osnovne šole. V tem trenutku iščemo sredstva, da bomo lahko projekt izpeljali čim prej,” pravi Klobasa. V letošnjem letu so bili primorani en oddelek vrtca preseliti v Kulturni dom.

Že letos naj bi v Trojici zaživela lekarna, ob jezeru pa so uredili postajališče za avtodome in uvoz na parkirišče, na katerem bodo postavili parkomat. Na področju turizma pa so zaživeli že trije projekti: Nedelje ob jezeru,Trojica fest in Zimska pravljica, ki so v zadnjih tednih privabili veliko število obiskovalcev.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:08

Zaradi zanemarjanja vrtčevske infrastrukture nekaj oddelkov gostuje v šolah

S septembrom bo prag mariborskih javnih vrtcev prestopila nova generacija otrok. Tudi letos je v 36-ih enotah dovolj prostora...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel