Investicije v Sveti Trojici v polnem teku, občina pa opozarja na prostorsko stisko vrtca in šole

0
713

 

V občini Sveta Trojica v Slovenskih goricah je županovanje pred dvema letoma prevzel David Klobasa. Ob izvolitvi je napovedal, da bo v mandatu med drugim dal prednost skrbi za urejeno komunalno infrastrukturo, razvoj turizma in digitalizacijo občine. V letošnjem letu so za investicije namenili 1,6 milijona evrov, kar je skoraj več kot polovica proračuna.

Urejanje komunalne infrastrukture

Med večjimi projekti v letošnjem letu je urejanje komunalne infrastrukture v naselju Zgornja Senarska vas, nadaljevali pa bodo tudi z izgradnjo optičnega omrežja. Sicer pa so veliko sredstev namenili tudi za komunalno opremljanje novih parcel. Kot je povedal župan David Klobasa, je zanimanje za nepremičnine veliko, novo naselje Trojica-Jug je že skoraj razprodano.

Prostorska stiska v vrtcu in šoli

Šola in vrtec se zaradi velikega priseljevanja v zadnjih letih že soočata s prostorsko stisko. V pripravi je že projektna dokumentacija za novi vrtec. “Zaradi priseljevanja nujno potrebujemo nove prostore za vrtec, ki bo izločen iz prostorov osnovne šole. V tem trenutku iščemo sredstva, da bomo lahko projekt izpeljali čim prej,” pravi Klobasa. V letošnjem letu so bili primorani en oddelek vrtca preseliti v Kulturni dom.

Že letos naj bi v Trojici zaživela lekarna, ob jezeru pa so uredili postajališče za avtodome in uvoz na parkirišče, na katerem bodo postavili parkomat. Na področju turizma pa so zaživeli že trije projekti: Nedelje ob jezeru,Trojica fest in Zimska pravljica, ki so v zadnjih tednih privabili veliko število obiskovalcev.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here