Vlaganje v infrastrukturo v oskrbo starejših je ključnega pomena, predvsem pa se to kaže v nenapovedanih krizah, kot je epidemija covida-19, v času katere je največ prebivalstva izgubilo življenje prav v nezadostnih kapacitetah domov za starejše. Po besedah ministra za delo, družino socialne zadeve in enake možnosti Janeza Ciglerja Kralja pa se na tem področju pripravljajo temeljite spremembe na bolje.

Preboja na področju oskrbe starejših se lahko nadejajo tudi v občini Ruše, kjer se načrtuje vzpostavitev koncesijskega objekta družbe Senecura. Tudi v Mariboru pa se načrtuje vlaganje v domove za oskrbo starejših.

Minister Cigler Kralj je opozoril tudi na pomembnost delovanja Centra za socialno delo, ki je tudi v času epidemije deloval, sicer v spremenjenem sistemu, vendar je odigral svojo ključno vlogo.

Investicija v dom dr. Jožeta Potrča, enota Slovenska Bistrica je vreden 6,3 milijona evrov in bo sofinanciran s strani pristojnega ministrstva, medtem ko sta finančni konstrukciji izgradnje doma za starejše v Rušah oz. v mariborski mestni četrti Tezno za enkrat še nerazjasnjeni.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj