Investicije v digitalizacijo in robotizacijo

Pošta Slovenije je konec lanskega leta kupila družbo Intereuropa in v naslednjih petih letih načrtuje predvsem krepitev na področju logistike, paketnih storitev ter širitev na Balkan.

Tukaj stavijo predvsem na trge bivše skupne države, kjer ima Interevropa še sedaj svoja odvisna podjetja. V Pošti Slovenija pričakujejo, da bodo letošnje leto zaključili s 457 mio evrov prihodkov in s 14,6 milijoni evrov dobička. Do leta 2025 nameravajo za naložbe nameniti 195 mio evrov, največ za uvajanje avtomatizacije, digitalizacije in robotizacije v poštnih logističnih centrih in v prometu ter za povečanje zmogljivosti. Velik del teh vlaganj bo namenjen izvajanju energetske učinkovitosti in trajnostnega razvoja tako voznega parka kot tudi večjega deleža električnih vozil. V letu 2020 načrtujejo za 34 mio evrov investicij. V drugi polovici letošnjega leta bodo v pogodbene pošte preoblikovali predvidoma 15 pošt po Sloveniji, zaprli ne bodo nobene. Pri ohranjanju poštnih poslovalnic, predvsem na podeželju pa bo na pomoč najverjetneje morala priskočiti tudi država.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:28

Mladi robotiki zbirajo denar za svetovno prvenstvo

Učencem osnovne šole Breg je uspel velik domet. Po sodelovanju na številnih tekmovanjih po Evropi in doma, bi želeli na svetovno prvenstvo v Združene...

Več podobnih novic

Skip to content