VIR: FB profil Wcycle inštitut, Avtor; Rok Breznik

Zavod Inštitut Wcycle Maribor – Inštitut za krožno gospodarstvo je bil ustanovljen 12.04.2017s strani naslednjih podjetij:

  • SNAGA, družba za ravnanje z odpadki in druge komunalne storitve, d.o.o.,
  • Javno podjetje Energetika Maribor d.o.o.,
  • NIGRAD, komunalno podjetje, d.o.o.,
  • MARIBORSKI VODOVOD javno podjetje d.d.,
  • Javno podjetje za mestni potniški promet Marprom, d.o.o.

V okviru reorganizacije zavodov pod okriljem Mestne občine Maribor je predvideno, da se k Regionalni razvojni agenciji za Podravje – Maribor kot osrednji razvojni agenciji pripojita hčerinsko podjetje Štajerski tehnološki park d.o.o. (ŠTP) ter Inštitut Wcycle Maribor (IWM).

Nekaj več kot 51 tisočakov za prevzem lastništva

V okviru reorganizacije RRA Podravje – Maribor je že bil vzpostavljen nov Sektor za raziskave, razvoj in inovacije, v katerem je načrtovana zaposlitev kadra iz ŠTP in IWM ter izvajanje projektov vezanih na Pametno specializacijo (poudarek na krožno gospodarstvo, pametno mesto) ter digitalno inovacijsko središče.

V prvi fazi bo RRA Podravje – Maribor izvedla nakup 100% poslovnega deleža v zavodu IWM, v predvideni višini 51.272 EUR. Vrednost je določena na podlagi cenitve zunanjega ocenjevalca vrednosti podjetij.

Po spremembi lastništva bo RRA Podravje – Maribor izvedla še postopek pripojitve, s čimer bo prevzela vse zaposlene, projektne ter reference IWM. Pravice zaposlenih po pripojitvi bodo ostale enake eno leto od dneva pripojitve.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj