spot_img

Inšpektorji so opravljali nadzor v javnem potniškem prometu

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Inšpektorji inšpektorata za infrastrukturo so v novembru v nadzorih ob koncu tedna pregledali 507 avtobusov in 237 vlakov s skupno 12.113 potniki. Pri približno dveh odstotkih so ugotovili, da ne izpolnjujejo pogoja PCT. Prav tako pogoja PCT niso izpolnjevali trije vozniki, ki jim je inšpektor takoj prepovedal opravljanje nadaljnjega dela.

Na pobudo Inšpektorata za infrastrukturo in ministrstva za infrastrukturo je bila v preteklosti sklicana koordinacija z izvajalci javnega potniškega prometa, kjer so javnim podjetjem jasno podali zahtevo, da so dolžni pri potnikih dosledno preverjati izpolnjevanje pogoja PCT in drugih predpisanih ukrepov.

V mesecu novembru so pristojni inšpektorji opravili 744 nadzorov ter pri tem pregledali 507 avtobusov, 237 vlakov in preverili 12.113 potnikov.

216 potnikov, kar predstavlja približno 2 % vseh preverjanj, je bilo zaradi neizpolnjevanja PCT pogojev napotenih iz javnih prevoznih sredstev. Ugotovljeni so bili tudi primeri neizpolnjevanja pogoja PCT pri voznikih.

Zaradi zagotavljanja pretočnosti javnega prometa je izkazovanje pct pogoja dovolj že zgolj vizualno. Inšpektorji so na terenu zaznali trend padanja kršitev iz tedna v teden.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Zadnje novice

Po hitri cesti v napačno smer, povzročil nesrečo in pobegnil

Včeraj, okoli 14. ure je 25-letni voznik osebnega avtomobila vozil po hitri cesti H2 v napačni smeri oz. po...

VAŠ GLAS

Boste zaradi podražitev prisiljeni v dodatno varčevanje?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img