spot_img

Imajo vse, kar imajo velike občine

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Številne slovenske občine se soočajo z negativnimi demografskimi trendi. To je še najbolj izrazito na periferiji, izjema niso niti haloške občine, kjer želijo z različnimi prijemi svoje okolje narediti privlačnejše za mlade družine. Tudi v Cirkulanah si želijo na različne načine privabiti mlade. Županja Cirkulan je prepričana, da je kvaliteta življenja v občini na visokem nivoju in da občani Cirkulan ne pogrešajo praktično ničesar.

Kratke razdalje do najpomembnejših ustanov, urejena infrastruktura in neokrnjena narava. To so tiste prednosti, na katere stavijo v Cirkulanah. A včasih tudi vse to ni dovolj. V tej haloški občini tako poznajo še en pomemben razlog, zakaj bi se nekdo iz večjega mesta preselil v njihove kraje. To pa ni vse. V Cirkulanah namreč stavijo na nadaljni razvoj, potencial vidijo v nekaterih zaenkrat še neizkoriščenih priložnostih.

Čeprav so v Cirkulanah v zadnjih letih veliko naredili v smeri, da bi bila občina privlačnejša za mlade družine, je ciljev še nekaj. Eden najpomembnejših je ureditev dostopa do širokopasovnega interneta.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Sezona okužb dihal v polnem razmahu

Pediatri opozarjajo na velik porast števila virusnih okužb dihal pri otrocih, do česar je letos prišlo prej kot običajno....

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img