Ilka Štuhec je odlično odprla sezono, v kateri bo branila naslov svetovne prvakinje. Na uvodnem smuku sezone v Val d’Iseru je osvojila četrto mesto in za malo zgrešila svoje prve stopničke v svetovnem pokalu po skoraj dveh letih.

Tretjič v karieri – drugič v smuku – je slavila Švicarka Corinne Suter, ki je bila 11 stotink hitrejša od Sofie Goggie in 20 stotink od Američanke Breezy Johnson. Slovenska šampionka je zaostala 65 stotink sekunde.

Ilka Štuhec je bila nazadnje na stopničkah januarja 2019 v Cortini d’Ampezzo.

Štuhčeva je  v zgornjem pretežno drsalnem delu začela izvrstno in bila celo najhitrejša od vseh. Po tretjini proge je bila 23 stotink pred vodilno Švicarko. Tako kot na treningih je svetovna prvakinja največ izgubljala v srednjem, tehnično najbolj zahtevnem delu. Po dveh tretjinah je bil njen zaostanek 65 stotink, kolikor je zaostala tudi na koncu. Ciljno črto je prečkala kot tretja in ni skrivala zadovoljstva nad svojo predstavo, še posebej po kar precejšnjih zaostankih na treningih. V nadaljevanju jo je prehitela le še Johnsonova.

Grozljiv padec Nicole Schmidhofer

Tik za njo je s številko 11 grdo padla Avstrijka Nicole Schmidhofer, ki je pri hitrosti 115 km/h prebila zaščitno ograjo. S smučmi je prerezala mreže in v gozdu ostala skrita pred kamerami. Odpeljali so jo v bolnišnico. Bila je pri zavesti, za kakšne poškodbe gre, pa zaenkrat ni znano. Na istem mestu je padlo še nekaj smučark, tako da je bila tekma večkrat prekinjena.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj