Humanitarna gesta Športne zveze Maribor

Preteklo leto se je za Športno zvezo Maribor zaključilo v humanitarnem duhu. V božično-novoletnem času je namreč na Facebook strani Športne zveze potekala serija dražb, s katero se je zbiral denar za Enoto 10 Mladinskega doma Maribor. Akciji so se pridružili mariborski športniki in klubi, ki so na dražbo prispevali svoje kose športe opreme. Z dražbo je bilo zbranega 1.795 eur, k čemur bo Športna zveza Maribor primaknila razliko do 2.000 eur skupne pomoči.

Na dražbo, ki je potekala med 15.12. in 31.12., so svoje kose športne opreme prispevali NK Maribor, Odbojkarski klub NKBM, Ilka Štuhec, Žan Luka Zelko, Ivan Trajković in Tyra Barada. Z dražbami in dodatnimi donacijami članov upravnega odbora Športne zveze Maribor je bilo zbranega 1.795 eur. Športna zveza Maribor pa bo k znesku prispevala še razliko do 2.000 eur skupne pomoči. Denar bo Športna zveza donirala Enoti 10 Mladinskega doma Maribor, ki bo sredstva namenil za športno rekreativne dejavnosti svojih varovancev.

V Enoti 10 Mladinskega doma Maribor biva 8 mladostnikov in mladostnic, ki zaradi neustreznih domačih razmer odraščajo in se pripravljajo na samostojno življenje izven svojih družin. Mladinski dom svojim varovancem nudi osnovne bivanjske pogoje, žal pa za kaj več mnogokrat zmanjka sredstev. Športna zveza Maribor bo tako ob pomoči mariborskih športnikov in klubov pomagala Mladinskemu domu, da svojim varovancem omogoči bolj pestre športne aktivnosti.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj