Hrvaški minister za zdravje Vili Baroš pozitiven na covid-19

Okužbo z covidom-19 so potrdili pri hrvašekm ministru za zdravje Viliju Berošu. Minister ima sicer blage simptome okužbe, njegovo zdravstveno stanje pa je stabilno, tako da bo svoje obveznosti izpolnjeval na daljavo in ob spoštovanju vseh vladnih ukrepov, so sporočili s hrvaškega ministrstva za zdravje.

Napoved strožjih ukrepov

Hrvaški premier Andrej Plenković je zato na zadnji seji vlade dejal, da bodo pristojni hrvaški organi zaradi slabšanja epiedemiološke slike, ukrepe v državi dodatnozaostrili, s čimer se strinja tudi podpredsednik hrvaške vlade in minister za notranje zadeve, Davor Bozinović. 

Plenković je še povedal, da sicer so ugotovili upočasnitev širjenja okužbe z dosedanjimi ukrepi,  vseeno ni prišlo do pričakovanega padca števila novih primerov. “Treba je vložiti dodatne napore, da bi razbremenili zdravstveni sistem,” je dodal Plenković.

Želja po dodatni omejitvi zbiranja ljudi

Premier pa ni navedel točno katere ukrepe bi sprejeli. Hrvaški epidemiologi so v začetku tedna sicer omenjali dodatno omejitev zbiranja ljudi na javnih krajih, ki zdaj znaša 50, kot tudi skrajšanje obratovalnega časa gostinskih lokalov, ki lahko po dosedanjih odlokih obratujejo do polnoči.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj