Hrvaška odprla mejo s Slovenijo

 

Hrvaška je včeraj odprla svoje meje za državljane Evropske unije. Prvi dan je približno 200 ljudi zahtevalo vstop v državo, med njimi je bila okoli polovica Slovencev, je v nedeljo zvečer povedal hrvaški notranji minister Davor Božinović. Pojasnil je, da bodo v državo dovolili predvsem poslovnežem, lastnikom nepremičnin in študentom.

Poudaril pa je, da bi potem, ko bodo tuji državljani opravili tisto, zaradi česar so prišli, morali ostati tam, kjer so nameščeni, pa naj bo to hotel ali študentski dom. Obiski svojcev še mnenju pristojnih organov za enkrat še niso priporočljivi, razen v nujnih primerih, kot je smrt sorodnikov.

Hrvaška uprava pa je za mejo odprla posebni elektronski naslov, na katerem se državljani drugih držav lahko seznanijo, ali izpolnjujejo pogoje za vstop na Hrvaško. Hrvaški zavod za javno zdravstvo (Hzjz) pa je na svoji spletni strani objavil natančna navodila in priporočila za hrvaške in tuje državljane, ki prihajajo na Hrvaško.

Hrvaški notranji minister je nazadnje še opozoril, da ni izključeno, da bodo primorani znova zaostriti ukrepe, če se bo pojavilo novo žarišče virusa covid- 19.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj