Hitri krvni testi pred vkrcanjem na letalo

 

Dubajski letalski prevoznik Emirates je začel pri vseh potnikih pred vkrcanjem na letalo izvajati krvne teste za covid-19. Prve hitre krvne teste so opravili v sredo na mednarodnem letališču v Dubaju, pri čemer so testirali vse potnike na poletu za Tunizijo. Teste so izvedli pristojni zdravstveni organi na območju za prijavo potnikov na terminalu 3, rezultati pa so bili na voljo že po 10 minutah. Pri Emiratesu trdijo, da so prvi letalski prevoznik, ki je uvedel take teste.

Po načrtu operativnega direktorja Adel Al Redha načrtujejo razširitev postopka tudi na druge lete. S tembodo zagotovili takojšnjo potrditev potnikom, ki potujejo v države, ki zahtevajo certifikate Covid-19.

Ti krvni testi sicer ne diagnosticirajo aktivnih okužb s koronavirusom, ampak z njimi preverjajo, ali ima posameznik v organizmu protitelesa. Če jih ima, to pomeni, da je bila ta oseba izpostavljena virusu in je razvila protitelesa. Ob tem Ameriška administracija za hrano in zdravila opozarja, da protiteles v zgodnejši fazi okužbe niso zaznana. Bi pa testi, ki jih izvajajo pri Emiratesu, vseeno verjetno lahko nakazali prihodnost letalskih potovanj, ki so, za zdaj, zaradi pandemije skoraj neobstoječa.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj