Haloze: Dežela tisočerih gričev

Konec aprila je več kot 20 ustanovnih članov na spletni video konferenci ustanovilo zadrugo Dežela tisočerih gričev. V Halozah ponudniki že nekaj let, tudi s podporo lokalnih skupnosti, razvijajo kulturni in trajnostni turizem.

Po tem, ko je napovedovan enoten turistični nastop haloških občin padel v vodo, so tisti, ki že leta gradijo blagovno znamko Haloze. Dežela tisočerih gričev., rešitev našli v zadrugi

Temeljni namen zadruge je povezati haloške ponudnike in na trgu nastopiti pod skupno zaščiteno blagovno znamko Dežela tisočerih gričev.

Idejo povezovanja na področju turizma in njihovo delovanje je sicer v preteklosti že tudi dejavno podprlo nekaj haloških občin. Po številnih zapletih se jih je nato odločilo v ta namen ustanoviti tudi Interesno zvezo haloških občin, a se je lani jeseni, tik pred zdajci, zalomilo pri formalni registraciji.

Zadrugo Dežela tisočerih gričev sicer s častnim članstvom podpirajo tudi številni veljaki iz Haloz in od drugod, med drugimi Stojan Kerbler, dr. Danica Purg, dr. Janez Podobnik, prof. dr. Franci Pohleven, pa tudi nekdanja športna šampiona Mirko Vindiš in Dejan Zavec.

Svojo zgodbo Haloz gradijo na vrednotah, za katere verjamejo, da bodo po obdobju, ko bo svet prebolel epidemijo, še bolj v ospredju – slikovita, zdrava narava, miren način življenja, spoštovanje in negovanje tradicij, umetnostnozgodovinska dediščina svetovnega pomena, čista hrana ter toplina in pristno gostoljubje ljudi iz Haloz.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj