Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za četrti skop projekta oskrbe s pitno vodo v porečju Drave na območju Ormoža. Za 8,4 milijona evrov vreden projekt bo Kohezijski sklad prispeval nekaj več kot štiri milijone evrov, so sporočili iz vladne službe.

Projekt bodo izvajale občine Ormož, Središče ob Dravi in Sveti Tomaž v okviru dogovora za razvoj Podravske razvojne regije.

S projektom bo izboljšana oskrba s pitno vodo

Kot so v sporočilu za javnost zapisali v službi vlade, bodo občine s projektom izboljšale javno storitev oskrbe s pitno vodo za uporabnike, priključene na vodovodni sistem Ormož, in zmanjšale vodne izgube na vodovodnem sistemu. V okviru naložbe bo hidravlično izboljšanih 25 kilometrov cevovodov, zgrajen bo nov vodohran, šest vodohranov in prečrpališč pa bo rekonstruiranih.

Boljše oskrbe s pitno vodo bo deležnih 11.869 prebivalcev v občini Ormož, 1871 prebivalcev v občini Središče ob Dravi in 1864 prebivalcev v občini Sveti Tomaž. Dodatno bo na javno vodovodno omrežje priključenih 14 prebivalcev, ki se oskrbujejo iz lastnih vodnjakov.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj