spot_img

Grozila, žalila policiste in pristala v priporu

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Policisti PP Slovenska Bistrica so včeraj zvečer obravnavali voznika, ki je zapeljal v jarek. Ugotovljeno je bilo, da je 27-letnik brez veljavnega vozniškega dovoljenja vozil neregistrirano vozilo z nameščenimi registrskimi tablicami, ki ne pripadajo temu vozilu.

Preizkus alkoholiziranosti je moški odklonil, med postopkom pa voznik in njegova 18-letna sopotnica nista upoštevala navodil policistov, zato so bila zoper njiju uporabljena prisilna sredstva. V postopku sta policiste tudi žalila in jim izrekla več groženj.

Sopotnici je bilo za čas postopka odrejeno pridržanje po ZNPPol, saj ni bilo mogoče na drug način zagotoviti javnega reda, vozniku pa so nadaljnjo udeležbo v prometu preprečili tako, da so mu zasegli vozilo (23. čl. ZPrCP) in ga pridržali do iztreznitve (24. čl. ZPrCP), saj je želel vožnjo nadaljevati z drugim vozilom. Zoper moškega bo podan obdolžilni predlog, sopotnica pa je zaradi kršitev določil ZJRM-1 prejela plačilni nalog.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Mariborski turizem se po dveh letih vnovič prebuja

Na Štajerskem so turistične številke letos boljše od lanskih in se bližajo tistim iz predkoronskega leta 2019. V Mariboru...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img