spot_img

Gradnja krožišč za pretočnost in varnost

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V Slovenskih Konjicah posodabljajo dve pomembni krožišči in sicer pri Hoferju, ki je bilo sicer obnovljeno že pred enim letom, vendar v sklopu obnove ni bil izgrajen četrti krak, smer Oplotnica. Na občini pa načrtujejo v prihodnjem letu izgraditi tudi križišče pri Obrtni coni Tepanje, saj ocenjujejo, da je na tem odseku prometna varnost nezadovoljiva.

Rekonstrukcija krožišča ob vstopu v Slovenske Konjice iz smeri Tepanja so bila zaključena v preteklem letu. Gradnja rekonstrukcije križišča se postopoma nadaljuje. Trenutno se gradbena dela na novem, četrtem kraku krožišča za smer Oplotnica zaključujejo. Zaradi izvajanja del na avtocesti (odstranitev cestninskih postaj v Tepanju), se bodo gradbena dela na krožišču nadaljevala po končanju del na avtocesti.

Občina pa ima v načrtu izgraditi tudi krožišče pri Obrtni coni Tepanje. Po ocenah župana Darka Ratajca gre za pomembno pridobitev, predvsem iz vidika prometne varnosti, ki je v tem odseku trenutno nezadovoljiva.

Projekt bo občina izvedla z finančno pomočjo Direkcije za infrastrukturo RS. Pripravljalna dela pa naj bi se začela v še v tem letu.
Dokončna obnova krožišča pri Hoferju bo prinesla številne pozitivne učinke, predvsem pa bo obvoznica smer Oplotnica razbremenila promet v središču Slovenskih Konjic. Območje na vstopu oziroma izstopu s štajerske avtoceste v Tepanju pa je eno prometno bolj nevarnih v konjiški občini. Izgradnja krožišča v tem odseku pa bo omogočila varnejši promet in povezavo z načrtovano novo tepanjsko poslovno cono.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Sezona okužb dihal v polnem razmahu

Pediatri opozarjajo na velik porast števila virusnih okužb dihal pri otrocih, do česar je letos prišlo prej kot običajno....

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img