Gradnja doma v Juršincih pri koncu

0
167

V Juršincih se prav v teh dneh zaključuje gradnja nove enote Doma upokojencev Ptuj. Ta naj bi nove stanovalce sprejela že konec prihodnjega meseca, v domu pa aktivno iščejo tudi nove sodelavce. Stanovalce, ki lahko vlogo za sprejem v dom že oddajo, bo pričakal sodobno opremljen objekt, ki bo ponujal visoko kakovost bivanja in oskrbe starostnikov.

Izgradnjo nove enote doma v Juršincih so narekovale vse večje potrebe po institucionalnem varstvu v Sloveniji. Leta 2019 je bila tako podpisana pogodba o gradnji nove enote, sama gradnja pa se je pričela lani.
Nova enota je dopolnila staro enoto, ki je svoja vrata odprla že leta 2012 in je ponujala 56 postelj. Z novogradnjo se je ponudba postelj v Juršincih izdatno povečala, skupno bo odslej na voljo več kot 150 mest.

Širitev enote Doma upokojencev Ptuj v Juršincih pomeni tudi povečane potrebe po dodatnem kadru. S tem namenom so že objavili razpise za zaposlitev novih sodelavcev.
Vrednost investicije v nov prizidek je okoli 5 milijonov evrov brez vklujčenega davka na dodano vrednost.

Novi prostori so zasnovani po najsodobnejših standardih bivanja in oskrbe starostnikov in tako nudijo visoko kakovost bivanja. Dom je prijazen tako Prav v teh dneh je Dom upokojencev Ptuj za novo enoto v Juršincih prejel uporabno dovoljenje. Po zaključku vseh del in opremljanja notranjih prostorov, to naj bi se zgodilo do konca meseca maja, pa je predvideno tudi uradno odprtje nove enote.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here