V Juršincih se prav v teh dneh zaključuje gradnja nove enote Doma upokojencev Ptuj. Ta naj bi nove stanovalce sprejela že konec prihodnjega meseca, v domu pa aktivno iščejo tudi nove sodelavce. Stanovalce, ki lahko vlogo za sprejem v dom že oddajo, bo pričakal sodobno opremljen objekt, ki bo ponujal visoko kakovost bivanja in oskrbe starostnikov.

Izgradnjo nove enote doma v Juršincih so narekovale vse večje potrebe po institucionalnem varstvu v Sloveniji. Leta 2019 je bila tako podpisana pogodba o gradnji nove enote, sama gradnja pa se je pričela lani.
Nova enota je dopolnila staro enoto, ki je svoja vrata odprla že leta 2012 in je ponujala 56 postelj. Z novogradnjo se je ponudba postelj v Juršincih izdatno povečala, skupno bo odslej na voljo več kot 150 mest.

Širitev enote Doma upokojencev Ptuj v Juršincih pomeni tudi povečane potrebe po dodatnem kadru. S tem namenom so že objavili razpise za zaposlitev novih sodelavcev.
Vrednost investicije v nov prizidek je okoli 5 milijonov evrov brez vklujčenega davka na dodano vrednost.

Novi prostori so zasnovani po najsodobnejših standardih bivanja in oskrbe starostnikov in tako nudijo visoko kakovost bivanja. Dom je prijazen tako Prav v teh dneh je Dom upokojencev Ptuj za novo enoto v Juršincih prejel uporabno dovoljenje. Po zaključku vseh del in opremljanja notranjih prostorov, to naj bi se zgodilo do konca meseca maja, pa je predvideno tudi uradno odprtje nove enote.

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here