spot_img

Gradbena dela na Radvanjskem trgu

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Na Radvanjskem trgu potekajo obsežna komunalna gradbena dela, za rešitev problematike zamakanja okoliških stanovanjskih blokov. V MČ Radvanje projekt načeloma podpirajo, a so kritični predvsem do počasnega razvoja ostalih pripadajočih investicij, med katerimi je celovita obnova Radvanjskega trga z urejeno fontano.

V MČ Radvanje na osrednjem trgu potekajo gradbena dela izgradnje zadrževalnika vode, ki je nujen zaradi preobremenjenosti kanalizacijskega omrežja na tem področju. Gre predvsem za odpravo zamakanja okoliških stanovanjskih blokov, ki je bilo v preteklosti dokaj pogosto.

Zadrževalni bazen bo zato služil predvsem kot območje za premostitev vodnega udara, ob enem pa si na MČ Radvanje želijo izpeljati dolgo časa pričakovano sanacijo fontane na Radvanjskem trgu.

V Radvanju si sicer že leta prizadevajo za celovito obnovo Radvanjskega trga, vendar še do danes ni bila izpeljana, zaradi zapleta z lastništvom. Slednje je polovično razdeljeno med MOM in etažne lastnike stanovanjskih blokov v neposredni bližini. Konsenza pa vse do danes niso uspeli najti.

Ob zadnjem obisku vodilnih na mariborski občini je bila rešitev problematike s trgom rešena, a konkretnih korakov do sedaj ni bilo. Projekt je bil sicer že izglasovan v okviru prvega participativnega proračuna MOM v letu 2015, od takrat pa se je govorilo marsikaj, a le malo storilo.

Osrednja tržnica je v času gradnje zadrževalnega bazena prestavljena na bližnje parkirišče, gradbena dela pa naj bi se končala do konca letošnjega leta.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:12

Stanovalci proti avtobusnemu stičišču na prenovljenem Trgu revolucije

Trg revolucije se nahaja v starem delu Maribora in odpira pot v staro mestno jedro. Najdemo ga na desnem...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img