Gostovanje v Kidričevem za krepitev samozavesti

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Ob koncu nastopov reprezentanc za kvalifikacije na Svetovno prvenstvo v Katarju, se nadaljuje Prva liga Telemach. Predzadnji krog prve četrtine prvenstva prinaša obračun med zadnjeuvrščenim Aluminijem iz Kidričevega in aktualnimi podprvaki iz Maribora. Tekma je z vidika rezultata pomembna za obe ekipi, Aluminij nujno potrebuje točke za obstanek, Maribor pa za priključitev k vrhu lestvice.

Nogometaši Maribora po reprezentančnem premoru nadaljujejo z pripravami na nadaljevanje Prve lige Telemach. V 8., krogu jih čaka gostovanje v Športnem parku Kidričevo, pri Aluminiju, ki je trenutno na zadnjem mestu lestvice in nujno potrebuje točke za izognitev izpada iz lige. Na drugi strani Mariborčani po porazu v Kopru in remijem proti Bravu znova iščejo zmagovalno pot,

Praktično od začetka poletnega prestopnega roka se je v Mariboru govorilo o okrepitvi v konici napada, ki jo je klub tudi realiziral na zadnji dan nogometne tržnice. Marko Šuler je v klub pripeljal Ognjena Mudrinskega, izkušenega srbskega napadalca, sicer tretjega najboljšega strelca srbske lige vseh časov. Ob tem se poraja vprašanje ali gre za klasičnega napadalca, ki je sposoben prebiti mejo 15. oz 20 zadetkov v sezoni?

Mudrinski še verjetno ne bo začel tekme z Aluminijem, ki velja za izrazito obrambno naravnano moštvo. V nizkem bloku pa večinoma pretijo z protinapadi. V zaključku prestopnega roka pa so izgubili pomembnega aduta, Davida Flakusa Bosilja, ki je odšel k italijanskemu Hellasu iz Verone.

Ena najbolj obrabljenih nogometnih fraz, »od tekme do tekme« tukaj šteje dvojno, saj Maribor po tej tekmi čaka izredno zahteven razpored. Ob tem pa je še ostal brez dolgoletnega pomočina Rožmana, Aleša Kačičnika, katerega bi naj nasledil Radovan Karanović.

Serija petih tekem z vidika Maribora nikakor ne bo enostavna, tekmi z Aluminijem namreč sledijo obračuni proti Muri, Celju, Domžalam in Olimpiji. Glede na negativne trende na t.i. večjih tekmah bo vsaj za okrepitev samozavesti zmaga nad Aluminijem  več kot nujna.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:04:58

V Slovenski Bistrici želijo zeleno mobilnost

Od 20. septembra bo potekal Evropski teden trajnostnega razvoja 2021. Gre za vseevropsko pobudo, ki tudi letos spodbuja različne...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img