Nogometaši Maribora se po porazu na derbiju pripravljajo na četrto tekmo državnega prvenstva proti novincu novincu v ligi Radomljam. Slednji so po uvodnih treh krogih še nepremagano moštvo z dvema remijema in zmago in v nasprotju z pričakovanji zasedajo visoko 3. mesto. Tekma pa bo odigrana v Športnem parku v Domžalah.

Tekma je z vidika dveh zaporednih porazov, v Evropi in prvenstvu, zelo pomembna za dvig motivacije v moštvu. Po začetnih pozitivnih zmagah je namreč nastopilo obdobje mizernih rezultatov in predvsem težav z realizacijo napadalnih akcij.
Radomlje veljajo za izrazito obrambno naravnano moštvo, z nizkim obrambnim blokom in hitro tranzicijo žoge v protinapadih. Mariborov ofenzivni del bo, predvsem v zadnji tretjini igrišča na preizkušnji, saj na zadnjih tekmah odločitve v sklepni fazi kombinacij niso bile na dovolj visokem nivoju.

Mariborčani so torej pod črto v tej sezoni popravili kombinatoriko, tranzicija med linijami je boljša, več je agresije in predvsem želje po dokazovanju. Evidentno pa je tudi, da manjka prava eksekucija v najbolj pomembnih trenutkih in položajih na tekmah.

Kljub številnim okrepitvam v poletnem prestopnem roku se zdi, da Mariboru manjka dodana vrednost v konici napada, predvsem ob dejstvu mladosti Žana Vipotnika, nezanesljivosti Roka Sirka in starosti Marcosa Tavaresa. Za uspešen boj za 16. zvezdico državnega prvaka pa bo potrebna še najmanj ena konkretna okrepitev v napadalnem delu moštva.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj