Po mukotrpnem in za mnoge gostince žal tudi usodnem zaprtju gostinske dejavnosti, se v osmih slovenskih regijah s ponedeljkom znova odpirajo terase gostinskih lokalov. Te bodo lahko obratovale v jasno določenem delovnem času in ob izpolnjevanju strogih pogojev. A ne glede na to so mariborski gostinci že danes zavihali rokave in svoje lokale začeli pripravljati na ponedeljkov sprejem gostov.

Napoved odprtja gostinskih teras je v v lokale vrnilo življenje, zaenkrat za živahnost skrbijo zgolj zaposleni, že v ponedeljek pa bodo prazne mize zasedli gostje. Gostinci upajo, da v kar največjem možnem številu.

Zaprtje je bilo dolgotrajno in je mnoge gostince postavilo pred resne izzive, ko je bil ogrožen tudi obstanek dejavnosti. Ne glede na to, da je z odpiranjem gostinskih teras sicer zavel žarek novega upanja, pa ostaja neizpodbitno dejstvo, da mnogi gostinci teras s ponedeljkom ne bodo odprli, nekateri morda nikoli več.

V času zaprtja je panoga izgubila tudi veliko kvalitetnega kadra. Ta je priložnost poiskal čez mejo, nekateri gostinci pa so celo zapustili panogo. Država je z nekaterimi ukrepi sicer gostincem skušala pomagati, a ta pomoč ni prišla do vseh. Gostinci so ob tem tudi ves čas opozarjali, da ne potrebujejo pomoči, pač pa želijo samo delati. V tem času so se mnogi nad vodo obdržali zgolj po zaslugi osebnega prevzema hrane in dostave na dom.

Prihodnji teden se tako v naš vsakdan vrača delček normalnosti, ki smo je bili vajeni pred epidemijo. Gostinci se tega izjemno veselijo in vabijo, da jih obiščete.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj