Gostinci, kozmetiki in frizerji so v pismu predsedniku vlade in resornim ministrstvom zapisali, da se zavedajo slabe epidemiološke situacije v državi, da pa so mnenja, da je možno kljub temu možno še vedno opravljati dejavnost v skladu s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Na hude razmere v gospodarstvu opozarjajo tudi pri Štajerski gospodarski zbornici.

Zapiranje dejavnosti bi občutila tudi večja podjetja v regiji. V Boxmarku so zaradi posledic koronavirusa že odpustili več sto ljudi.

Tudi v Talumu so v pričakovanju najhujših ukrepov. Junija so napovedali, da bi vnovično zapiranje prineslo nepopravljive posledice.

Hude težave se napovedujejo pri izvozu, ki je ključno gonilo slovenskega gospodarstva. in čeprav spodbujajo spletno poslovanje in digitalizacijo se določene panoge takšnemu načinu ne morejo popolnoma prilagoditi.

Gospodarstveniki napovedujejo, da bo veliko podjetij ugasnilo. Mnogi so že v prvem zaprtju porabili vse prihranke, ob morebitnem novem zaprtju države, jim ne ostane nič drugega kot da dejavnost preprosto ugasnejo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj