Gledališča se verjetno odpirajo šele jeseni

 

Potem ko so knjižnice, knjigarne, muzeji in galerije spet lahko odprli vrata in že sprejemajo obiskovalce, pa četudi v omejenem številu in ob predpisanih varovalnih ukrepih, v gledališčih še vedno ne vedo, kdaj bodo lahko znova uprizarjali predstave. Direktor mariborskega gledališča Danilo Rošker pravi, da vse kaže šele na jesen.

»Upam, da bomo ob upoštevanju predpisanih ukrepov lahko junija začeli obnovitvene vaje za odpadle predstave v minulih mesecih, julija bo gledališče zaprto, avgusta pa bi začeli s študijem novih predstav«, je dejal Rošker. 

Predstave za abonente

Septembra želijo namreč uprizoriti odpadle predstave za abonente, šele jeseni bodo javnosti predstavili tudi program nove sezone drame, opere in baleta. Skrbi pa jih, kako bodo ob varnostnih zahtevah, predvsem medosebni razdalji, sploh lahko uprizarjali predstave na odru in v dvorane povabili gledalce.

» Določenih predstav na odru ni mogoče uprizoriti, gledališče je namreč živ organizem in če je na razdalji mogoče uprizoriti manjše dramske predstave, pa je to povsem nemogoče pri operi ali baletu, kjer je na odru tudi sto ali več ustvarjalcev in zakulisnih sodelavcev«, še pravi Rošker.

Novo gledališko sezono nameravajo v mariborskem gledališču septembra začeti z Operno nočjo v mestnem parku in s premierama odpadle drame Ogenj, rit in kače ter opere Marpurgi, medtem ko za mednarodno koprodukcijo Madam Butterfly še iščejo nadomestno predstavo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj